Over mij

Je bent vast op deze pagina terecht gekomen omdat je benieuwd bent wie ik ben. Dit is mijn verhaal. Ik hoop dat ik je daarmee kan inspireren. Wat is jouw verhaal?

Mijn verhaal

Van jongs af aan wilde ik dokter worden omdat ik graag mensen beter wilde maken. Als klein meisje voelde ik aan wanneer er problemen waren en dat loste ik op door lief te zijn voor de mensen om me heen. Daardoor werd ik erg goed in het afstemmen wat de ander nodig had. Het pijnlijke daaraan was dat ik geen idee had dat ik daarmee het contact met mezelf verloor. 

Tijdens mijn studie geneeskunde werd ik moeder van 3 prachtige zoons, de mooiste geschenken van mijn leven. Helaas bleek onze middelste zoon een stofwisselingsziekte te hebben, en door de zorg die hij nodig had kon ik mijn studie niet afmaken. Het zorgen voor de ander bleef hét thema in mijn leven, wat ik met liefde deed. Tot dat…

Het leven me precies de uitdagingen gaf die ik nodig had om weer terug te komen in verbinding met mezelf. In 2016 werd ik plotseling stilgezet toen ik mijn achillespees scheurde. Dat was het begin van een intens veranderingsproces waarbij ik alle onverwerkte ervaringen uit mijn leven tot dan toe leerde te integreren. Dit proces, het herstel van de verbinding tussen denken en voelen, bracht me in contact met mijn eigen gebrokenheid en kwetsbaarheid. Hoe pijnlijk én hoe mooi. Het leerde me geloven dat je groeit door wat je meemaakt in je leven. Door er niet voor weg te lopen of door te rennen, maar door de pijnlijke ervaring te verwerken.

Vanuit deze ervaring, het diepe weten dat je in jouw leven gezien en geliefd bent door God, wat er ook gebeurd is, kan ik je bijstaan in jouw eigen proces.

Meer over mij

Ik ben een enthousiaste vrouw met een warme persoonlijkheid en een groot inlevend vermogen. Ik maak makkelijk contact en ben van nature op zoek naar verbinding. Naast de zorg voor mijn gezin, zoek ik ontspanning in sport en ben ik graag buiten. 

Mijn geloof is de basis van mijn bestaan en de liefde van God de drijvende kracht in mijn leven en werk. Door de zorg voor onze zoon met een ernstige meervoudige beperking heb ik veel levenservaring opgedaan. In het beschermen van wat kwetsbaar is komt mijn kracht tot uitdrukking.

Wist je dat...

Levend Verlies

Tijdens mijn opleiding heb ik op het gebied van rouw- en verliesverwerking extra ervaring opgedaan, vooral het onderwerp levend verlies heeft mijn aandacht. Dat is chronische rouw over een verlies-situatie die blijft voortbestaan.

Dat kan in vele vormen voorkomen; wanneer je gezondheid blijvend problemen geeft. Maar ook wanneer je een naaste steeds een beetje meer moet loslaten door bijvoorbeeld dementie.

Het leven met een kind met een beperking heeft me veel geleerd over hoe belangrijk zelfzorg is. Wanneer je het herkent dat je telkens over je grenzen gaat, kan ik je helpen om je daar van bewust te worden en zo te leren om andere keuzes te maken.

Wat is jouw verhaal?

Iedereen maakt in zijn leven van alles mee, daardoor word je gevormd tot wie je bent. Dat maakt jou tot een uniek persoon. Wanneer er pijnlijke gebeurtenissen zijn gaan we daar vaak uit contact met onszelf om de pijn niet te hoeven voelen. Logisch ook! Dat doe je om te overleven. Ik wil je helpen om weer in contact te komen met jezelf zodat je verder kunt groeien.

Wat is jouw verhaal?

Bron

Er is genoeg.

Er is genoeg liefde. Niet omdat ik zo’n geweldig goed mens ben van mezelf, maar omdat ik me verbonden weet met God, de onuitputtelijke Bron van liefde. Bij Hem kan ik terecht, zoals ik ben, met alles, zowel dat wat ik graag laat zien maar ook mijn tekorten en fouten. Ik werk vanuit mijn overtuiging, wetend dat ik onderdeel ben van een groter geheel. 

Zodat ik kan leven, werken, proberen, vallen én opstaan.

Ik geloof dat we elkaar zo als mensen nabij kunnen zijn. Met wat er ook is, wat er ook gebeurd is, hoe schaamtevol dat ook kan zijn. In dat contact gebeurt iets moois; waar mensen elkaar raken, verbinding maken, daar is God bij.